Verhaalhalen.jouwweb.nl
Home » Absurd » In de put, uit de put

In de put, uit de put

 

De man zat te somberen achter zijn borreltje en peinsde over de komende oude dag. Hij maakte zich zorgen over wat er zou gebeuren als hij alleen thuis doodging. De hond, de kat, de abonnementen, de lege flessen… 

Sterven op zich vond hij inmiddels een aantrekkelijk alternatief voor het leven of wat er voor door ging. Een handje helpen behoorde ook tot de mogelijkheden, omdat hij een indrukwekkende verzameling antieke wapens had. Maar wat gebeurt er dan daarna? Hij had een onwrikbaar vertrouwen in een hiernamaals, dus zijn vraagstelling had meer te maken met wat er met zijn stoffelijk overschot zou gebeuren. Het leek hem zo’n slordige bedoening na verloop van tijd. 

Zijn vriendin kwam binnen en liep over van begrip toen hij lucht gaf aan zijn overpeinzingen. Zij beloofde hem plechtig, dat zijn as zou worden bewaard in de urn, waarin reeds haar vaders as zat. De man hapte ontdaan naar adem, alsof het al zo ver was. Was ze nu helemaal betoeterd? Ze wist toch welke bestemming die urn inmiddels ook al had! Haar vreselijke moeder, de valse tweelingzus van Beëlzebub, zou na haar crematie al in die urn worden gestopt. Haar vader, haar moeder èn haar vriend. Dat werd dringen.

Is dat nou ironie? Hij besloot voorlopig nog maar eventjes door te gaan met leven…

 

 

 

commentaar op:

nederlands.nl

web tales