Verhaalhalen.jouwweb.nl
Home » Schoonmoeders » Hoogte van haar krijgen

Hoogte van haar krijgen

 

U herinnert zich misschien wel dat het VSS, het Verbond van Samenwerkende Schoonmoeders, mij het vuur aan de schenen legde. Ik moest iets leuks schrijven over schoonmoeders, anders... Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik bedacht het volgende: als ik iets leuks zou doen voor mijn schoonmoeder, waar zij plezier aan zou beleven, zou het probleem voor de VSS ongetwijfeld zijn opgelost. Mijn schoonmoeder zou in haar nopjes zijn met mijn verrassing en ik kon dan iets leuks over haar schrijven. Opdracht voltooid.

  

Anders dan u zou denken ken ik wel degelijk aardige schoonmoeders. Ik kan mij er zo zeven voor de geest halen: mijn ex-en, zeven in getal, hadden namelijk ieder een schat van een schoonmoeder.

 

Dat was boffen toen ik op het Internet het ultieme cadeau voor mijn schoonmoeder ontdekte. Uiteraard doel ik dan op mijn laatste, nog levend(ig)e schoonmoeder. Op een website van een Belgische parachutistenclub stond vermeld, dat er nog plaats was voor twee personen in hun klasje springers-in-opleiding. Alstublieft, een uitgelezen kans om samen met mijn schoonmoeder iets leuks te doen: springen vanaf een paar kilometer hoogte.
 

De onverwachte meevaller kwam doordat er onlangs twee vrouwelijke leden ruziënd uit de opleiding waren verdwenen. De internationale pers had zich er zelfs op geworpen. Ik heb het zelf niet gevolgd, maar er schijnt iets te zijn geweest tussen twee rivaliserende dames, die beiden minnares van dezelfde springerige man waren. Er was een of ander onopgelost misverstand over wel of geen vastgemaakte haken, of losgetornd parachutedoek. Een kniesoor die daar op let. 

 

Mijn schoonmoeder is van het taaie soort. Zo'n ondernemend type, dat nog wereldreizen maakt en bergen beklimt. Na haar eigen zeggen is zij niet dood te meppen. We zullen zien... hoe veerkrachtig ze bij het parachutespringen blijkt te zijn. Zodra de vorst uit de lucht is stijgen we op. Ik hou u op de hóóógte. Maar dat is misschien te plastisch uitgedrukt.

 

Commentaren op:

 

Basic publishing