Verhaalhalen.jouwweb.nl
Home » Schoonmoeders » De genekte vrouw

De genekte vrouw

 

 

Het Engelse woord "necklace" kreeg in de Kerstdagen van 2010 ineens een diepere betekenis... "Nekmassageapparaat nekt vrouw," kopt een krant in kersvers decembernieuws. Er was namelijk – treurig genoeg - een 37-jarige Amerikaanse vrouw om het leven gekomen door een nekmassageapparaat. Ik kan me niet goed voorstellen hoe dit specifieke ding eruit ziet, maar klaarblijkelijk is het een moorddadige machine.

 

Die vrouw had als kerstcadeautje van haar man dat massageapparaat gekregen en na het uitpakken testte ze dat direct uit op haar slaapkamer. Op de een of andere manier raakte iets van die machine verstrikt in haar halsketting, waardoor ze werd gewurgd.

 

Ik kende een vrouw met chronische nekpijn, die haar roeping als heks was misgelopen. Deze Jacoba zullen we elders op deze site nog zullen tegenkomen in “Samen oud. Een man, een vrouw en een papegaai”. Ook zij had vaak last van nekpijn. Haar massageapparaat heette gewoon Cor en deze goeierd heeft haar, zoals u in dat moorddadige verhaal kunt lezen, definitief van haar nekklachten afgeholpen.


Nou wil het geval dat Jacoba een tweelingzuster heeft, ene Aleid; bij haar doet de uitdrukking "evil twin" nauwelijks recht aan haar onaangename karakter. Dat zij ook mijn schoonmoeder is, die jaar in jaar uit het ongelofelijke talent heeft om elk Kerstfeest te verzieken, is inderdaad een verrassend toeval. Als Aleid haar mond opent, ontdoet zij zich eigenlijk van een lading psychische diarree. Is het niet dit, dan is het wel dat waar ze wat over aan te merken heeft. En dit jaar was ze bijzonder ontevreden over het kerstcadeau, dat ik voor haar onder de boom had gelegd. Na de jaarlijkse kerstruzie, waarbij ik dan weer de deur uit word gezet, vernam ik dat ik het alleen maar goed kon maken door met een beter cadeau op de proppen te komen. Iets leukers dan “het waardeloze prul”, dat zij uit het verpakkingspapier van de Wibra had gehaald. Ik geef toe dat ik niet zo mooi verpakken kan.

 

Nu heb ik mij wild gezocht - onder andere eindeloos veel gegoogled -  naar een nekmassageapparaat. Zoiets moet toch ergens te bestellen zijn? Ja, je vindt direct allerlei tril-, lil- en schudmachines, maar daar krijg je die afgrijselijke Aleid nooit op, aan of in. Dat specifieke nekmassageapparaat uit dat krantenbericht lijkt mij een handelbaar ding, juist omdat het op een discrete plaats zijn werk doet. De gulle gever hoeft daar niet per se bij te blijven staan.

 

Ik vrees dat ik verguisd deze Kerst- en Nieuwjaarsdagen door moet komen zonder passend cadeau voor mijn schoonmoeder. Om het maar wat plastisch uit te drukken, want het moet natuurlijk lekker zitten en haar goed passen. Pas (dat is toeval: daar heb je ´m weer) een dikke maand later is er iets leverbaar dat een beetje in de richting komt. Het blijkt, dat dit soort apparaten bestaan in allerlei maten, afhankelijk van de halsomvang van de gebruiker. In centimeters weet ik het niet maar ik schat de halsomvang van Aleid ongeveer twee handen van mij eromheen. Ik heb het zo dan maar opgegeven bij de bestelling op Internet, omgerekend naar inches, respectievelijk centimeters.

 

Tot dat ding hier is zit ik even in het strafbankje van de familie. De moraal van dit verhaal, kinders, is: wat je ook voor pokkenschoonmoeder mag hebben, stap over die bezwaren heen en geef haar een goed, passend cadeau. Zo een dat haar - na uitpakken en eerste gebruik - de adem beneemt…

 

Ik moet wel snel zijn; direct breit zuunige Aleid er zelf al een...

 

Commentaren op:

 

Basic publishing (betreft een andere versie van hetzelfde verhaal)